Insomningstabletter med zopiklon

HÀr hittar du en översikt och introduktion till de insomningstabletter med zopiklon som finns i Sverige. Bland annat Imovane, Zopiklon Pilum och Zopiclone frÄn Actavis.

Mer om insomningstabletter nedan. Vill du veta mer om repektive lÀkemedel sÄ klickar du pÄ lÀnken i listan lÀngst ner pÄ denna sida.

Insomningstabletter för kortvariga besvÀr

Insomningstabletter Àr en medicin som ordineras vid kortvariga och tillfÀlliga sömnproblem. Tabletterna Àr snabbverkande och fungerar bra för dem som har besvÀr med att somna, vaknar under natten eller alldeles för tidigt pÄ morgonen.

De preparat du hittar pÄ apoteken idag heter Zopiklon Pilum, Zopiklon Mylan, Zopiclone Actavis och Zopiclon Stada samt Imovane. Zopiklon och Imovane Àr för mÄnga effektiva och bra fungerande insomnings- och sömnhjÀlpmedel. Det Àr s.k. bensodiazepinbeslÀktade preparaten och det verksamma Àmnet, den aktiva substansen, i samtliga dessa heter zopiklon.

Som med all annan medicin bör det anvÀndas med sunt förnuft och det i vissa fall ocksÄ ge allvarliga biverkningar och vid anvÀndning över tiden kan ett beroende byggas upp.

Det finns ocksÄ ett antal avregistrerade lÀkemedel med zopiklon.

Kanske har du kommit i kontakt med nÄgot av dessa tidigare. De avregistrerade lÀkemedel Àr Zopiclon Copyfarm frÄn Copyfarm, Zopiclon ratiopharm frÄn Teva samt Zopiklon Scand Pharm frÄn Scand Pharm. Utöver dessa tre har det ocksÄ funnits ett par parallellimporterade varianter av Imovane som sedermera har avregistrerats.

Har du tidigare anvÀnd nÄgot av dessa lÀkemedel har de nu ersatts med nÄgot av lÀkemedlen i listan ovan istÀllet. Efter som den verksamma substansen Àr samma Àr funktionen dock exakt samma.

Den absolut vanligaste anledningen till att ett lÀkemedel avregistreras Àr att försÀljningen Àr lÄg. I mer ovanliga fall kan ett lÀkemedel avregistreras pÄgrund av nyupptÀckta biverkningar, detta gÀller dock inte för de avregistrerade lÀkemedel med zopiklon. Mer om avregistrerade lÀkemedel kan du lÀsa hÀr.

Dessa specifika insomningstabletter finns allstÄ inte lÀngre att köpa pÄ Svenska apotek.