❀ Erfarenheter

HÀr kan du skriva om dina erfarenheter och dela med dig till andra, vad har du för tankar och funderingar kring lÀkemedel med Zopiklon och Imovane.

LĂ€mna en kommentar nedan och berĂ€tta din historia, dela med dig av dina erfarenheter eller lĂ€sa vad andra skriver om sina upplevelser. MĂ„nga andra Ă€r i exakt samma situation som du. 💕

Delta i diskussionen

29 kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

 1. Jag har haft en sömnstörning sedan mĂ„nga Ă„r tillbaka. Detta pĂ„verkade sjĂ€lvklart min vardag dĂ„ man alltid var trött pga man oftast somnat sent och vaknat tidigt. TrĂ€ffade en kollega pĂ„ arbetet som rekommenderade Propavan, och snĂ€llt nog skrev hon ett recept pĂ„ det. Detta fungerade helt underbart för mig, sov hela nĂ€tter och fick inga biverkningar av den, tipset jag fick var att man skulle ta den vid 19.30 om man ville gĂ„ upp vid 06.00 för att undvika att vara ”groggy” under dagen. Men nĂ€r jag vĂ€l började arbeta nĂ€tter och oregelbundna tider funkade inte propavan alls, dĂ€rför fick jag prova Imovane, en helt annan verkningsmekanism Ă€n Propavan. Imovane stĂ€nger typ av mig efter jag tagit medicinen. Jag fĂ„r mina timmars sömn men det kĂ€nns lite otĂ€ckt nĂ€r man vaknar dĂ„ man nĂ€stan upplever att man ”hoppat över hela natten”. DĂ€rför kan jag rekommendera att man ALDRIG gĂ„r pĂ„ Imovane regelbundet under en lĂ€ngre period, denna medicin enligt mig ska anvĂ€ndas vĂ€ldigt sĂ€llan. (Är man Ă€ldre +70) sĂ„ kanske man kan det. Men denna medicin Ă€r ej rekommenderat för lĂ„ngtidsbruk. Man mĂ„ste hitta orsaken till ens sömnproblem.

 2. Har Àtit detta gift nÀstan varje natt sen över 6 Är. TyvÀrr Àven pÄ dagtid den sista tiden dÄ den Àr kanon som ÄngestdÀmpande. BÀttre Àn Oxascand , verkar snabbare. Men man blir psykotisk. DDD symtom m.m. ska försöka sluta. HÄller pÄ att sÀnka Oxascand och tar dÄ imovane pÄ dagen.

 3. Jag har tagit zopiklon varje kvÀll i 2,5 Är. Jag har nu velat sluta men upplevde en mycket jobbig abstinens. Jag har inte haft nÄgot problem med toleransutveckling utan har tagit samma dos hela tiden. 5mg under 2,5 Är.
  Jag höll upp under tvĂ„ dygn nu och fick Ă„ngest, hjĂ€rtklappning, svĂ„rt att koncentrera mig dagtid samt vĂ€ldigt svĂ„rt med ljus och ljud. De tvĂ„ nĂ€tterna utan zopiklon lĂ„g jag som i en dvala som kĂ€ndes som att jag var vaken och sov pĂ„ samma gĂ„ng.. jag misstĂ€nkte att det var abstinens och tog igĂ„rkvĂ€ll medicinen pĂ„ nytt. Idag Ă€r abstinens symptomen borta. Detta Ă€r varför jag googlade och hittade denna sida.. jag Ă€r chockad över att lĂ€sa om detta lĂ€kemedel och Ă„ngrar verkligen att jag började. Jag inser nu att det kommer bli en jobbig tid att vĂ€njas mig av trots den lĂ„ga dos jag tagit… men jag sĂ„g Ă€ven att jag har mĂ„nga av dom symptom som detta lĂ€kemedel kan ge medan man tar den sĂ„ det kommer vara vĂ€rt att trappa ner och sluta helt.

 4. Jag tog en överdos Imovane med stor avsikt att avsluta mitt liv för mÄnga Är sedan. Jag blev utskriven frÄn psykiatrin en kvÀll. De hade en överlÀkare som var den elakaste och vÀrsta jag nÄnsin har haft.
  Jag mÄdde fruktansvÀrt dÄligt och jag kom inte ur snurren frÄn sjukhuset. Klarade inte av att vara hemma.
  Jag gick pÄ apoteket och hÀmtade ut mÄnga tbl Imovane.
  Tog in pÄ sjukhusets hotell dÀr jag svepte alla tabletter. Min mamma ringde och dÄ var jag ganska pÄverkad av medicinen. Jag sÄg ambulans killarna komma in sen slocknade jag. Det var sÄ skönt att somna in för jag hade det sÄ tufft. De förde mig till sjukhuset dÀr jag hamnade pÄ IVA.
  Jag vaknade upp av att det stod sjukvÄrdsfolk runt omkring mig som pratade om att orgab efter organ skulle slÄs ut. Jag kÀnde att det faktiskt inte spelade nÄn roll. Jag orkade verkligen inte leva.
  Men sÄ berÀttade senare doktorn nÄgot om sin hund. Han hade sett min tatuering pÄ min hund och det var den lilla gnista jag behövde för att vÄga fortsÀtta. Jag tog chansen. Jag gjorde som dom sa. Sen blev jag stabil och fördes till den tidens rÀtt avd dÀr den hÀr hemska lÀkaren frÄn Stockholm inte arbetade. Jag trÀffade inte honom mer
  Sen för ett tag sedan avled han sÄ vÄra vÀgar korsades aldrig mer och jag Àr fortfarande vid liv. Jag Àr inte frisk.
  Jag har bra mÀnniskor runt omkring mig.

 5. Ni som trappat ner och slutat vad ersÀtter ni Zopiklonet med? Vad kan man anvÀnda för ersÀttningsmedel som har oxÄ har insomnings effekt? Vin föreslog nÄgon.

 6. Kille pÄ nÀrmre 30 som tar 20mg per natt för att sova ihop med 4-5 öl, Àr det en hög dos?

 7. Tror det Ă€r mycket farligt att göra sömnmedel till en vana – skadar kroppen och hĂ€lsan

 8. För ett och ett halvt Är sedan slutade jag tvÀrt av med Zopiklon Pilum 7,5. Visste inte att det var synnerligen olÀmpligt. Men jag mÀrkte inte alls av nÄgra problem! DÀremot har jag börja anvÀnda en CPAP (andningsstöd, blÄsare) och behövde Zopiklon igen för att kunna somna. Men nÀr jag lÀser detta ska jag försöka bli av med Zopiklon igen.

 9. Jag började med zopiklon 7,5 mg för snart tvĂ„ Ă„r sedan. Jag tog den med en eller tvĂ„ dagars mellanrum för att minska risken för tillvĂ€njning. I november 2019 började jag ta den varannan natt för jag ville sova och det gick bra fram till mitten av december dĂ„ den slutatde fungera. Jag gjorde ett uppehĂ„ll pĂ„ en vecka för att se om det skulle hjĂ€lpa. Det gjorde det inte sĂ„ jag gick upp pĂ„ 1,5×7,5 mg. Det fungerade i tvĂ„ veckor, sen blev jag tvungen att gĂ„ upp pĂ„ 2×7,5 mg. Vid det hĂ€r laget hade jag minskat till att bara ta var tredje dag. Trots min nedtrappning gĂ€llande dagarna sĂ„ bara stiger toleransen. Jag har dessutom fĂ„tt vad jag tror Ă€r abstinens, endast illamĂ„ende, de dagar jag inte tagit nĂ„got kvĂ€llen innan. Tar jag tabletterna mĂ„r jag fint dagen efter sĂ„ nu har jag tagit 1 tablett Ă€ven de nĂ€tter jag inte rĂ€knat med att sova. Idag tog jag en halv tablett och har tĂ€nkt göra det i fem dagar till och hoppas det rĂ€cker som utsĂ€ttning. Hade jag lyckats hĂ„lla mig pĂ„ 2×7,5 mg hade jag fortsatt för de har varit helt fantastiska, men jag har behövt gĂ„ upp pĂ„ 5×7,5 mg för att det ska ha effekt. Toleransen ökar i sĂ„ snabb takt, trots att jag bara tagit den var tredje dag, sĂ„ jag vĂ„gar inte fortsĂ€tta, annars skulle jag nog vara uppe i 10×7,5 mg om tvĂ„ mĂ„nader. Är det nĂ„gon som kan förklara hur toleransen kan öka sĂ„ snabbt trots att jag inte tog varje dag? Jag har vĂ€nner och slĂ€ktingar som tagit samma dos varje dag i flera Ă„r utan att fĂ„ samma problem, och jag mĂ„ste erkĂ€nna att det Ă€r vĂ€ldigt frustrerande. Ska kanske berĂ€tta att jag har tvĂ„ personlighetsstörningar, jag lĂ€ste att det tydligen kan ha nĂ„got med toleransproblemen att göra, men ska det spela in nĂ€r jag tagit bara tvĂ„ dagar i veckan?
  Jag ber om ursÀkt för det lÄnga inlÀgget, det var inte meningen att skriva nÄgon novell. Det gick bara inte att sluta skriva.

 10. NÄgon som tycker sig blivit personlighetsförÀndrad?Tappat lusten till mÄnga saker jag gjorde förr. SvÄrt att komma igÄng. Tycker inte saker Àr roliga lÀngre. Kan ha tankar om meningen med att vara i livet
  Konstiga negativa tankar.
  Zopiklon/Imovane 7.5 mg i 3 Ă„r.

  1. Jag kĂ€nner igen mig i det – instĂ€ngd kĂ€nsla
   HÄglöshet
   Gett upp mentalitet

   FruktansvÀrt

 11. DÄ har jag passerat 1 Är och tammefan jag Àr mycket bÀttre!

  Det gÄr att bli fri frÄn mediciner!

 12. DĂ„ har jag passerat 10 veckor. Ibland kĂ€nns det som det vĂ€nt för att börja om pĂ„ nytt igen med ny kraft. Ögontorrheten kanske Ă€r lite bĂ€ttre. Men för 2 veckor sedan fick jag nackspĂ€rr som spred sig till skuldra och arm, var och fick behandling hos naprapat igĂ„r och hoppas pĂ„ lindring. Naprapaten verkade vara insatt i det hĂ€r med sömnmedicin och avslut för hon sa att det inte Ă€r konstigt du Ă€r stel, din kropp Ă€r under stor stress just nu.

  Jag tycker nog dessa fysiska abstinens Àr dom vÀrsta, f ör vissa dagar tror jag ju jag Àr allvarligt sjuk för kroppen kÀnns sÄ konstig. Vissa dagar grinar jag bara och tror intet kan bli bÀttre sen fÄr jag nÄgon bra dag och dÄ börjar jag hoppas.

  Har ju snart 3 mÄnader, sen fÄr man rÀkna till 6 mÄn osv fast jag hoppas och bet att vid 6 mÄnader Àr det över!

 13. Hej Linda,
  Jag har ocksĂ„ satt ut giftet sedan tre mĂ„nader tillbaka och abstinensen Ă€r inte nĂ„dig!! Vet inte hur jag ska klara flera mĂ„nader till… Hur har du klarat detta i 6 lĂ„nga mĂ„nader som jag misstĂ€nker att mitt kommer att vara ocksĂ„? KĂ€nner du ingen förbĂ€ttring efter 6 mĂ„nader? Skulle behöva lite pepp och stöd..

  1. Hej Anna,

   FÄr jag frÄga hur du har satt ut det? Och hur har det gÄtt? Jag vill sluta efter flera Ärs medicinbruk men jag mÄste klara det utan att det skall pÄverka mitt jobb för mkt. Jag Àr kpnslig och kÀnner av minsta dossÀnkning, Àter 1,5 tablett 7,5 mg. Jag kÀnner mig som en vÀrdelös mÀnniska pga dessa tabletter och det hindrar mig frÄn att skaffa barn och allt annat jag vill göra, Àr alltid orolig för att min medicin inte ska rÀcka och för att jag ska bli sjuk och förlora allt jag har och har byggt upp. Jag vet inte ens vem jag Àr utan att fÄ ta min medicin vid lÀggdags.

  2. Hej AnnaM!
   Har inte varit inne pÄ sidan ett lÄngt tag och inte sett ditt inlÀgg. Det har gÄtt 1 Är med min Imovane-abstinens och det Àr bÀttre nu Men jag kÀmpar Fortfarande för extrem trötthet och utmattning Dagligen Àr sjukskriven och kan inte jobba just pga elÀndiga Svagheten, har svÄrt att gÄ ut o handla, bereda mat för mig sjÀlv och sonen osv. Jag har lÀst oÀndligt mycket om denna ns och lÀngden för abstinensen uppges att vars frÄn1-1,5 till 3 Är max med naturligtvis lÄngsamt avklingande. Hur gÄr det för dig vÀnnen?

 14. Har haft Zopiklone/Imovane under flera Är. Biverkningarna Àr luriga nÀr det gÀller minnet och mÄendet.
  Metallsmak och torrhet i munnen kommer som brev i posten med Zopiklone. Med Imovane smaken inte finns dÀr. Munntorrhet har samband med ögontorrhet, vilket försÀmrar synen. Man kan lÀtt hamna i jungeln med olika ögondroppar för att lindra besvÀret.

  VÀrsta av allt Àr försÀmrat nÀrminne. Huvudet stÄr tomt nÀr man bör tÀnka och det blir lÀtt att glömma bort saker och hÀndelser. Detta kan orsaka sÀmre sjÀlvörtroende, speciellt nÀr man inte har förstÄtt att det beror pÄ Zopiklonet/Imovanet.

  Bieffekter kan leda till mÄnga onödiga utredningar och sjukvÄrden inte hittar orsaken. Oftast svarthkan hittas frÄn FASS. NÀr jag hade abstinens oc inte visste om avvÀnjings problematiken kunde inte heller personal frÄn sjukvÄrden upplysa mig att det var frÄgan om avvÀnjning. Detta orsakar onödigt oro över eget hÀlsa.

  Jag har slutat med Zopiklone/Imovane. Jag anser att bieffekterna Àr sÄ pass allvarliga och pÄverkar till och med psyket sÄ att livet utan detta insomningsmedel har högre kvalite.

 15. Jag har Àtit zopiklon sen 2007 i princip varje natt. Ibland har jag fÄtt öka dosen, men jag har hÄllit mig till max 15 mg och dÄ har jag ju Àven fÄtt hÄlla upp nÄgon dag, för jag har alltid haft dom pÄ recept och alltid max 7,5 till natten. Aldrig tagit pÄ dagen.SÄ jag har sett detta som helt legalt och har aldrig sett mig sjÀlv som missbrukare.

  För nÄgra mÄnader sedan slutade zopiclonen verka, trots att jag tog 2 st 7,5 mg.
  Jag började ju bli lite desperat men ville inte börja mixtra med mer mediciner, utan började mer och mer tÀnka pÄ att sluta.

  För 2Âœ vecka sedan var pillren slut, och dĂ„ föll det sig ju naturligt att sluta. Men jisses vad jag haft abstinens.Jag har kanske sovit 2 hela nĂ€tter sen stoppet, jag har som kramp i huvudet och kroppen kĂ€nns sjuk, jag nyser och har nĂ€stĂ€ppa och ögonen kĂ€nns som dom Ă€r fulla med grus.

  Problemet Ă€r att jag under flera Ă„r haft ”konstiga” symptom och jag utreds för bĂ„de det ena och det andra. SĂ„ jag vet ju inte vad som Ă€r abstinens eller om jag Ă€r sjuk men det kĂ€nns som bara tiden kan utvisa det. För symptomen blev ju till en börja vĂ€rre nĂ€r jag var helt utan, och nu kommer dom och gĂ„r.

  Bara hoppas det vĂ€rsta snart Ă€r över…….

  1. Ögontorrhet kommer med muntorrhet och kan orsakas av Zopiklon. Efter du har slutat mĂ€rker du att de besvĂ€r man inte ha hittat förklaring för kan i stort sett försvinna efter du har slutat medicineringen.

 16. Jag har tagit Imovance 5 mg under en tid nÀr min man legat pÄ sjukhus och Àven nÀr han kommit hem, det var vÀldigt nÀra att han inte hade överlevt. Viktigt att jag fick sova sa lÀkarna.
  Vid ett tillfÀlle nyligen var Imovance slut pÄ Apoteket runt Huddinge sjukhus??
  Jag fick Zopiklon Plum 5 mg, tycker jag ser fler ingredienser som inte Ă€r likadana som Imovance. Varför jag kollat beror pĂ„ att jag har sovit fruktansvĂ€rt illa nĂ€r jag tagit Zopiklon Plum vaknat ofta haft hjĂ€rtklappning, mĂ„tt dĂ„ligt dagen efter. Nu ser jag att man inte ska Ă€ta Grape?? eller Grapefruktjuise?? Äter en grape varje dag, varför Ă€r det viktigt att man inte blandar det med tabletten? Borde vĂ€l sĂ€gas till nĂ€r medicin byts ut (hur som helst)
  , Imovance har inte den varningstexten.

 17. Jag har sporadiskt anvĂ€nt preparaten Zopiklon och Ă€ven nĂ„gra korta perioder Imovane. Ville bara delge mina upplevelser. Jag har periodvisa sömnproblem och dessa yttrar sig sĂ„ att jag ca. 1-2 ggr per vecka har svĂ„rt att somna och fĂ„r för lite sömn. Jag vaknar ocksĂ„ mer ofta vĂ€ldigt tidigt och detta kan ocksĂ„ leda till brist pĂ„ antal sömntimmar. Effekterna jag upplever av sömnbristen blir dĂ„lig koncentration, trötthet och lĂ€ttirritabel (pĂ„ arbetet)samt ökad kĂ€nslighet mot infektioner(sĂ€mre immunförsvar). Effekterna samt biverkningar jag upplevt Ă€r: Vid rĂ€tt= sĂ„ lĂ„g som möjligt, dosering hjĂ€lper tabletterna bra mot insomningsproblem. Viktigt hĂ€r Ă€r din egen instĂ€llning till problemet. GĂ„ och lĂ€gg dig i god tid, gör en tydlig procedur av sĂ€nggĂ„endet. Försök ”stĂ€lla in” dig pĂ„ att sova utan att s.a.s fĂ„ oro eller tvĂ„ngstankar som att ”det kommer inte att gĂ„â€. Ta tabletten ca. 20-30 minuter innan du lĂ€gger dig/vill somna och försök lita pĂ„ att tabletten kommer hjĂ€lpa dig, hellre Ă€n att sprina upp efter 3 timmar och ta den i panik över att det inte gĂ„r att somna in. Vid detta förfarande och en lĂ„g dos, i mitt fall 7,5 mg Zopiklon, fungerar det bra. Tabletten hjĂ€lper och jag somnar in lĂ€tt. DĂ€remot kan jag Ă€ndĂ„ vakna för tidigt Ă€ndĂ„ vid denna lĂ„ga dos. Vad gĂ€ller biverkningar vid denna dos har de för mig varit smĂ„ men absolut vĂ€rda att nĂ€mnas: precis som anges hĂ€r ovan under fliken biverkningar har jag fĂ„tt muntorrhet och metallsmak i munnen= tandhygien blir viktigare. Har Ă€ven nĂ„gon gĂ„ng upplevt förĂ€ndrade drömmönster, mer oroliga, mardrömslika drömmar, samt Ă€ven en liten dĂ„sighet pĂ„ fm. Risken för det senare ökar om du tar preparatet för sent, typ mitt i natten, p.g.a insomningssvĂ„righeter. OBS! Vid test med ökad dos upplevde jag verkligen tydliga ökningar av dessa biverkningar! 20 mg Imovane gav periodvis vĂ€ldigt obehagliga mardrömmar, Ă€nnu mer muntorrhet och framförallt en tydlig dĂ„sighet och avtrubbad kĂ€nsla som varade lĂ„ngt in pĂ„ dagtid. Visst blev antalet sömntimmar bra/fler, men priset Ă€r för högt. Minnen av de obehagliga drömmarna och den pĂ„tagliga dĂ„sigheten dagen efter var i mitt fall mycket sĂ€mre Ă€n de problem som orsakas av nĂ„gon natts sömnbrist! SĂ„ sammantaget för mig: RĂ€tt anvĂ€nt Ă€r de en hjĂ€lp. Sedan försöker jag undvika att hamna i ett vanemĂ€ssigt anvĂ€ndande av preparatet dĂ„ jag tror att det lĂ€tt uppstĂ„r en beroendesituation dĂ€r en inte kan somna utan tablett.

 18. Jag Àr djupt deprimerad och ligger inne pÄ sjukhus för detta.
  HĂ€r inne Ă€r första gĂ„ngen jag provat imovane och om jag Ă€r vaken nĂ€r den börjar verka sĂ„ kĂ€nner jag mig ”frisk”.

  Jag tÀnker rationellt och mer logiskt, Ängesten försvinner, jag blir motiverad och skÀrpt pÄ ett sÀtt jag inte varit pÄ mÄnga Är. Kan kÀnna hopp och glÀdje inför framtiden och skulle helst gÄ o jobba eller ta itu med nÄgot av alla problem jag skapat pÄ vÀgen.

  Finns det nÄn medicinsk förklaring till detta?
  Finns det nÄgon som fÄtt anvÀnda imovane till nÄgot annat Àn sömnpreparat eller nÄgon medicin som liknar imovane substans mÀssigt som man kan ta dagligen?

  TÀnker Àven ta upp detta med min lÀkare sÄklart, men dom Àr tyvÀrr inte sÄ kompetenta alla gÄnger.

  Tack pÄ förhand
  L

  1. Hej Det mÀrkliga Àr att jag upplevt exat samma sak som du beskriver trodde jag var ensam om det o lite udda. jag flyttade ihop med en tjej och blev vÀldigt kriativ.all Ängest o oro försvann.ville bara köra pÄ mvh claes

  2. Hej!
   Jag kĂ€nner igen dem dĂ€r ”friskhetens” symtom dĂ„ jag anvĂ€nde Imovane under arbetet i 4-5 Ă„rstid, upp till 4-5 tabl per dygn. Nu har jag satt ut den giften och lider av vĂ€rsta abstinens nĂ€stan dag in och ut i 6 lĂ„nga mĂ„nader, och det fortsĂ€tter… Hoppas att tillfrisknar inom 1-1,5 Ă„r.
   Tack för att du tog upp det.

   1. Hej Linda,
    Jag har ocksĂ„ satt ut giftet sedan tre mĂ„nader tillbaka och abstinensen Ă€r inte nĂ„dig!! Vet inte hur jag ska klara flera mĂ„nader till… Hur har du klarat detta i 6 lĂ„nga mĂ„nader som jag misstĂ€nker att mitt kommer att vara ocksĂ„? KĂ€nner du ingen förbĂ€ttring efter 6 mĂ„nader? Skulle behöva lite pepp och stöd..

  3. Hej! Jag upplever EXAKT samma sak nÀr jag tar den pÄ
   Dagtid. Mitt liv fungerar inte utan imovanen. Optimalt vore att fÄ 1 tablett pÄ morgonen och 1 pÄ kvÀllen. /E

 19. Att aktivera sig i form av trÀning pÄ t .ex gym Àr endast bra. Det villsÀga om personen ifrÄg Àr fysiskt kapabel till detta. dvs inte ligger hemma med krampar. :

  Lycka till

  MVH,
  l-Dr. Karmanuossiyna

 20. Min bĂ€sta vĂ€n har anvĂ€nt Imovane under nĂ„gra Ă„r och kĂ€nner nu för att försöka avsluta anvĂ€ndandet – hur kan jag som anhörig pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt stödja min vĂ€n i processen?
  Finns det nĂ„got tips pĂ„ hur att bĂ€st avsluta, hur lĂ„ng tid kan det ta (mĂ„nader har jag sett..), Ă€r det bra att förena idrott (fysisk trĂ€ning/trötthet) i kombination med avvĂ€njningen, etc…

  1. Det ska gÄ sÄ pass lÄng tid mellan dossÀnkning att patient knappt kÀnner av varje dos-sÀnkning ur abstinens synpunkt.

   Sömnproblemen kommer förmodligen som ett bred med posten, men det behöver inte bli sÄ.

   Om patient aktiverar sig fysiskt under nedtrappningen, som promenad kvÀllstid eller tar upp en gammal hobby sÄ finns möjligheten att patient kan sova pÄ nÀtterna trots minskad dos.

   NÀr tabletterna Àr helt urtrappade Àr det helt upp till patienten att hitta alternativa lösningar för sina sömnproblem och det finns massvis med information samt bra tips pÄ nÀtet.

   Det finns Àven en form av KBT som Àr inriktad till patienter med sömnproblem, det kan vara ett alternativ vÀrt att testa.

   Alkohol Ă€r en nödlösning mot abstinensen om lĂ€karen trappar ur för fort, men dĂ„ max 1-2 glas vin, vilket borde vara fullt tillrĂ€ckligt, men detta Ă€r som sagt en NÖDLÖSNING.

   Om sömnproblem kvarstÄr och KBT inte fungerar, ja dÄ rekommenderar jag smÄ mÀngder cannnabis i en vaporizer.