Zopiklon alkohol

Minnesförlust – en effekt av zopiklon alkohol i kombination.

Att dricka alkohol tillsammans med intag av zopiklon bör undvikas, dÄ alkoholen och medicinen kan förstÀrka varandras effekt.

Reaktionerna kan bli kraftiga med förvirring och minnesförlust som resultat – och vid stor konsumtion i vĂ€rsta fall leda till medvetslöshet och dödsfall.

Zopiklon alkohol – en ungdomsdrog

Att blanda zopiklon och alkohol Ă€r ibland vanligt bland ungdomar, som ett sĂ€tt att ta en ”alternativ fylla”. Tanken Ă€r ofta att nĂ„ en avslappnad och hĂ€rlig kĂ€nsla, men historierna kring vad som hĂ€nt Ă€r mĂ„nga. Att fĂ„ ”paradoxala” reaktioner Ă€r inte ovanligt. Exempel pĂ„ dessa Ă€r förvirring, aggressivitet, psykosliknande tillstĂ„nd, tvĂ„ngstankar, impulshandlingar (Ă€ven sjĂ€lvdestruktiva), kraftig Ă„ngest m.m.

Sannolikheten att göra nÄgot oplanerat och dumt, som du sedan inte minns alls, Àr mycket stor. MÄnga Àr de som senare vaknat upp i en fyllecell hos polisen och haft en rejÀl minneslucka.

VÄldshandlingar och minnesförlust

HÀndelser som Àr ett resultat av blandkonsumtion av bensodiazepinbeslÀktade lÀkemedel (som zopiklon) och alkohol eller andra droger, blir dÄ och dÄ omtalade i pressen p.g.a. medlens hÀmningslösande verka som kan leda till brottsliga, destruktiva och sjÀlvdestruktiva handlingar.

Kombinationen kan ocksÄ leda till mer eller mindre vÄldsamma handlingar mot omgivningen, av vilka personerna sedan inte minns nÄgot alls. Att kombinera zopiklon med andra narkotiska preparat leder till liknande effekter och bör undvikas helt.

Ordineras med försiktighet

LĂ€kare rekommenderas allmĂ€nt att vara försiktiga med att ordinera zopiklonbaserade mediciner till patienter med som har, eller har varit alkohol- eller drogmissbrukare. Äter du zopiklon och har ett beroende bör du ta upp detta med din lĂ€kare, dĂ„ samtidig alkohol- eller drogkonsumtion bör undvikas helt och hĂ„llet. Zopiklon alkohol Ă€r sĂ„ledes en kombination som du bör akta dig för.