❤ Dina erfarenheter

Hej! Här kan du skriva om dina erfarenheter och dela med dig till andra, vad har du för tankar och funderingar kring läkemedel med Zopiklon (Imovane)?

Lämna en kommentar nedan och berätta din historia, dela med dig av dina erfarenheter eller läsa vad andra skriver om sina upplevelser. Många andra är i exakt samma situation som du!

5 Responses to ❤ Dina erfarenheter

 1. TS says:

  Min bästa vän har använt Imovane under några år och känner nu för att försöka avsluta användandet – hur kan jag som anhörig på bästa sätt stödja min vän i processen?
  Finns det något tips på hur att bäst avsluta, hur lång tid kan det ta (månader har jag sett..), är det bra att förena idrott (fysisk träning/trötthet) i kombination med avvänjningen, etc…

  • Anton S says:

   Det ska gå så pass lång tid mellan dossänkning att patient knappt känner av varje dos-sänkning ur abstinens synpunkt.

   Sömnproblemen kommer förmodligen som ett bred med posten, men det behöver inte bli så.

   Om patient aktiverar sig fysiskt under nedtrappningen, som promenad kvällstid eller tar upp en gammal hobby så finns möjligheten att patient kan sova på nätterna trots minskad dos.

   När tabletterna är helt urtrappade är det helt upp till patienten att hitta alternativa lösningar för sina sömnproblem och det finns massvis med information samt bra tips på nätet.

   Det finns även en form av KBT som är inriktad till patienter med sömnproblem, det kan vara ett alternativ värt att testa.

   Alkohol är en nödlösning mot abstinensen om läkaren trappar ur för fort, men då max 1-2 glas vin, vilket borde vara fullt tillräckligt, men detta är som sagt en NÖDLÖSNING.

   Om sömnproblem kvarstår och KBT inte fungerar, ja då rekommenderar jag små mängder cannnabis i en vaporizer.

 2. Karmanuossiyna says:

  Att aktivera sig i form av träning på t .ex gym är endast bra. Det villsäga om personen ifråg är fysiskt kapabel till detta. dvs inte ligger hemma med krampar. :

  Lycka till

  MVH,
  l-Dr. Karmanuossiyna

 3. L says:

  Jag är djupt deprimerad och ligger inne på sjukhus för detta.
  Här inne är första gången jag provat imovane och om jag är vaken när den börjar verka så känner jag mig ”frisk”.

  Jag tänker rationellt och mer logiskt, ångesten försvinner, jag blir motiverad och skärpt på ett sätt jag inte varit på många år. Kan känna hopp och glädje inför framtiden och skulle helst gå o jobba eller ta itu med något av alla problem jag skapat på vägen.

  Finns det nån medicinsk förklaring till detta?
  Finns det någon som fått använda imovane till något annat än sömnpreparat eller någon medicin som liknar imovane substans mässigt som man kan ta dagligen?

  Tänker även ta upp detta med min läkare såklart, men dom är tyvärr inte så kompetenta alla gånger.

  Tack på förhand
  L

  • claes stamfeldt says:

   Hej Det märkliga är att jag upplevt exat samma sak som du beskriver trodde jag var ensam om det o lite udda. jag flyttade ihop med en tjej och blev väldigt kriativ.all ångest o oro försvann.ville bara köra på mvh claes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *